Zavod za prostorno uređenje Dubrovačko-neretvanske županije poziva Vas na međunarodni simpozij

“Budućnost povijesnog urbanog krajolika Grada Dubrovnika, dobra svjetske baštine (UNESCO) –nove metodologije urbane konzervacije u kontekstu upravljanja prostornim razvojem” i Izložbu “Krajolik – pozornica života”

u okviru EU prekograničnog projekta “Baština – pokretač razvoja koji se održavaju 6- 7. studenoga 2014. g. unutar Samostana sv. Klare u gradskoj jezgri Dubrovnika Dvorana Ivana Pavla II. i Izložbeni prostor multimedijalne dvorane Visia.

pozivnica

Na simpoziju će biti prezentirani rezultati četiri nove studije za pilot područje Dubrovnika. Studije će dati preporuke i smjernice za zaštitu i upravljanje kulturnim i prirodnim vrijednostima što je glavna tema projekta „Baština-pokretač razvoja“ dok je njegov specifični cilj razviti nove metodologije za valorizaciju i očuvanje, te upravljanje kulturnim i prirodnim krajolikom.

Promovirati će se i HIA (ICOMOS) tj. nova metodologija koja je u skladu s Operativnim smjernicama Svjetske kulturne konvencije UNESCO-a. Naime u izradi je Heritage Impact Assessment for Dubrovnik, tj. Procjena utjecaja planiranih zahvata na Dubrovnik kao znamenitost svjetske baštine.

U sklopu simpozija biti će postavljena Izložba „Krajolik – pozornica života“ gdje će se predstaviti dvije do sada najveće ikad napravljene fotografije u Hrvatskoj, gigapan fotografija Rijeke dubrovačke, panorama južnih padina Srđa i platoa Srđa.

01_dani_krajolika_pozivnica_simpozij

02_dani_krajolika_pozivnica_izlozba

03_dani_krajolika_pozivnica_off_program