Organizovanjem koncerta na Vrmcu (na vrhu Sv. Vid), u nedjelju, 28. septembra 2014, partneri projekta “Baština-Pokretač razvoja” pridružuju se kampanji European Land Stewardship Week, koja se održava u zemljama širom Evrope od 26. septembra do 5. oktobra 2014.

Koncert Muzika na vrhu brda se organizuje u okviru aktivnosti “Dani pejzaža”.

Nedjelja, 28. septembar 2014. u 17:00 h Vrh Sv. Vid na Vrmcu.Ulaz na koncert je slobodan.

Obezbijeđen je besplatni prevoz do Gornje Lastve, kombi kreće u 16:00 sati ispred Glavne pošte u Tivtu. Od Gornje Lastve pješačićemo 15-tak minuta do Sv. Vida (obujte cipele za pješačenje i ponesite podloške za sjedanje)

Izvođači:

Flauta: Bruna Matijević
Viola: Nevila Klakor
Harmonika: Goran Ševaljević

Program koncerta:

F.M.Veracini: Aria
W.A.Mozart: Dueti
C.Debussy: Syrinx
R.Bui: Rock&Boogie
A.Piazzolla: Adios Nonino
V.Vlasov: Bossa Nova
A.Piazzolla: Libertango
F.Marocco: Road to Marocco
R.Galliano: Tango pour Claude

FB-1

——————-
European Land Stewardship Week
je evropska kampanja za očuvanje zemljišta koja se održava po drugi i koja promoviše različite događaje koji će se u navedenom period održavati u mnogim zemljama Evrope u cilju povećala svijesti o značaju brige o našoj planeti i vrijednim prirodnim i kulturnim resursima kojima raspolaže. Glavni ciljevi ove kampanje su:

– Povećanje i širenje znanja o pojmu land stewardship* u zemljama Evrope
– Uključivanje javnosti i drugih aktera u proces upravljanja zemljištem, očuvanja biodiverziteta i održivog upravljanja resursima
– Promovisanje projekta LandLife, u okviru koga se kampanja organizuje

Dodatne informacije o projektu i kampanji mogu se naći na veb sajtu: http://www.landlifeweek.eu/

*Pojam “Land Stewardship”, koji kod nas još uvijek nema adekvatan prevod, podrazumijeva skup strategija i metoda čiji je cilj uključivanje vlasnika zemljišta i svig onih koji ga koriste, kako bi zajednički doprinijeli očuvanju i adekvatnom korišćenju prirodnih resursa i kulturnog pejzaža.

Land Stewardship Week